Žebírka na medu pro opravdové muže

Masitá vepřová žebírka potřená medem smíchaným s paprikou, kečupem, pepřem a solí, upečená na cibulovém základě doplněném česnekem, podlitá vývarem.

1-1,2 kg masitých vepřových žebírek
4 ks cibule
3 ks větší stroužky česneku
3 lžíce másla nebo jiného tuku
100 ml hovězího vývaru
Na marinádu:
3 lžíce medu
3 lžíce sladké mleté papriky
3 lžíce kečupu
pepř
sůl

 

1. Na jednotlivé kusy nakrájená žebírka potřeme medovou marinádou připravenou z medu, kečupu, papriky, pepře a soli, necháme nejméně 1 hodinu marinovat
2. Na tenká kolečka pokrájenou cibuli orestujeme na másle spolu s plátky česneku
3. Cibuli s česnekem a výpekem přendáme do pekáče, na tento základ rozložíme marinovaná žebírka, podlijeme je vývarem
4. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 180 °C tak 90 minut, na posledních 20 minut žebírka dopečeme odklopená.

 

zdroj: receptyonline.cz